chk-circle adm adr ast ast-top ath bank bdg ben ca cat cc chl cnf com contract credit-note crm debit-note dsh ea em etpl exp exr fcte fcte-type female folder folder-favorites folder-private folder-public folder-search folder-shared folder-smart folder-tag formul fs-app fs-archive fs-audio fs-avi fs-doc fs-dwg fs-file fs-html fs-image fs-jpg fs-link fs-mp3 fs-mp4 fs-pdf fs-png fs-ppt fs-rtf fs-spreadsheet fs-svg fs-tif fs-txt fs-vector fs-video fs-wiki fs-xls fxd hp ic inc inr interest interim invoice invoice-adv invoice-pro ks lib lng ma male map mb me ms msg msr ntfl nws oca ods-sla offer org pi pin pln prc prf prj prl pyi qu rcp rem req rfrq rgm rpt rpt-con rpt-exp rpt-expp rpt-inc rpt-req rpt-rfrq rpt-rpt rpt-sta rpt-whs rpt-wo scr spare-1 spare-2 spare-3 spare-4 sta stop support tmpl to to-color trn tsk unt usr wd wdg wha whs wo wrl

TotalObserver

Rešenje za upravljanje imovinom i održavanjem u proizvodnoj i prerađivačkoj industriji.

godina iskustva u industriji

TotalObserver zaposlenima olakšava upravljanje održavanjem, a menadžmentu omogućava donošenje odluka na osnovu realnih pokazatelja.
TotalObserver je softversko rešenje za upravljanje imovinom (Asset Management) u industriji. Našim korisnicima na raspolaganje stavljamo savremen alat za planiranje i upravljanje održavanjem, koje je bazirano na realnim pokazateljima.

objekata

ljudi svakodnevno

radnih naloga dnevno

Ključne prednosti

Praćenje informacija o pogonu

Jednom uređen registar imovine omogućava jasan uvid u detalje svake mašine, tehničkog sistema ili proizvodnog pogona. Pristup željenim informacijama je jednostavan, uz mogućnost praćenja kompletne istorije održavanja.

Smanjenje vremena zastoja mašina

Rešenje nudi efikasan alat za evidentiranje kvarova i primenu standardizovanih mera i postupaka održavanja. Proaktivan pristup zaposlenih u procesu održavanja produžava životni vek mašina i opreme, a rad proizvodnih pogona čini pouzdanijim.

Smanjenje troškova održavanja

Analizom informacija o broju kvarova, dužini trajanja zastoja, potrošenim rezervnim delovima, angažovanom radu ljudi, ceni održavanja po mašini ili pogonu, menadžment ima jasan uvid u troškove održavanja i može uticati na njihovo smanjenje.

Softver broj 1 u jugoistočnoj Evropi

Uspostavite proces rada, fokusirajte učesnike u procesima, definišite i automatizujte njihove aktivnosti i optimizujte veličinu tima. TotalObserver je asset menadžment softver broj 1 u jugoistočnoj Evropi.

FUNKCIONALNOSTI TOTALOBSERVERA

TotalObserver čini vaše poslovanje boljim

kroz čitav spektar funkcionalnosti.

Registar mašina i opreme

Registar imovine je polazna osnova za rad i daje nam jasan uvid u kompletnu imovinu koju održavamo. Sve potrebne informacije o objektima, mašinama i opremi nalaze se upravo na mestu gde su najpotrebnije – na samom elementu imovine. Imovina se strukturira tako da odgovara načinu na koji se korisnik bavi procesom održavanja.

Zahtevi za održavanjem

Rešenje omogućava kreiranje zahteve za održavanjem, sa ciljem njihovog evidentiranja, stavljanja na raspolaganje nadležnim službama i praćenja toka realizacije. Ovi zahtevi mogu biti osnova za kreiranje radnog naloga ili se mogu realizovati na nivou samog zahteva, ukoliko ne postoji potreba da se angažuju materijalni i nematerijalni resursi.

Radni nalozi

Rešenje, putem radnih naloga, omogućava praćenje realizacije poslova održavanja i upotrebe materijalnih i nematerijalnih resursa (rezervni delovi, rad ljudi, rad mašina). Radni nalog je po potrebi moguće obogatiti dodavanjem priloga u formi skeniranih dokumenata, fotografija, uputstava proizvođača, check listi, itd.

Redovno održavanje

Za aktivnosti održavanja koje se ponavljaju u vremenu, moguće je kreirati šablone radnih naloga (template). U kalendaru aktivnosti se određuju pravila po kojima će sistem automatski kreirati radne naloge, kao i kojim sve učesnicima u procesu je potrebno poslati email obaveštenje o tome da je radni nalog kreiran.

Personalna zaduženja

Odličan alat za menadžere, koji omogućava da se pojedincu ili grupi delegiraju zadaci i prati njihova realizacija. Aktivnosti na zadacima propraćene su sistemskim porukama. Takođe, postoji mogućnost ostavljanja komentara u slobodnoj formi i praćenja komunikacije tokom realizacije zadatka.

Ugovori

Ugovori su osnov za angažovanje eksternih kompanija i za praćenje realizacije ugovorenih obaveza. Kroz ovaj program moguće je pratiti sve bitne informacije, rokove, finansijske obaveze, plaćanja i isporuku usluga i dobara. TotalObserver će Vas obavestiti o bitnim događajima, da se nešto ne zaboravi.

Elektronski dokumenti

Rešenje za lako i bezbedno upravljanje internim elektronskim dokumentima. Program nudi interfejs za čuvanje, skladištenje, upravljanje i pretragu internih fajlova na lak i siguran način. Omogućeno je praćenje verzija dokumenata i njihovo deljenje sa članovima tima, uz punu kontrolu prava pristupa.

Analiza troškova održavanja

Rešenje omogućava praćenje troškova održavanja (rezervni delovi, rad ljudi, rad mašina). Troškovi održavanja se mogu svrstati po željenim kategorijama i analizirati po prethodno definisanom mestu troška (mašina, proizvodna linija, pogon, fabrika).

Magacinsko poslovanje

Rešenje za magacinsko poslovanje uvodi red u upravljanje artiklima (rezervni delovi, potrošni materijal itd.). Kretanje artikala (ulaz, izlaz) propraćeno je adekvatnim magacinskim dokumentima. U svakom trenutku je moguć uvid u tačne količine artikala u magacinima.

Upravljanje projektima

Rešenje nudi alat za objedinjavanje aktivnosti i dokumenta za potrebe obavljanja poslova većeg obima (remont, rekonstrukcija itd.). Na projektu je moguće definisati menadžera projekta i saradnike na projektu, kao i očekivano vreme završetka projekta.

Dnevni bilten

Set informacija prilagođenih korisniku, sa ciljem da ga fokusira na njegove dnevne aktivnosti. Dnevni bilten korisnik dobija svaki radni dan putem e-maila, u dogovoreno vreme; sprečava previde i zaboravljanje realizacije aktivnosti za koje je zaposleni nadležan.

Kontrola pristupa

TotalObserver omogućava fino podešavanje prava pristupa određenim procesima i funkcionalnostima, direktno ili putem korisničkih profila. Korisnik vidi samo one delove aplikacije koji su mu stavljeni na raspolaganje od strane administratora rešenja.

Analiza zastoja

U rešenju je moguće kreirati bazu podataka sa standardizovanim tipovima otkaza na mašini i merama za njihovo otklanjanje. Otkaze je moguće kategorisati. Ovo je od presudnog značaja za analizu otkaza i smanjenje vremena zastoja po mašini.

Izveštavanje

Izveštaji u TotalObserver-u omogućavaju detaljnu analizu operativnih i strateških pokazatelja poslovanja. Za operativce, izveštaji daju real-time sliku svih dešavanja. Menadžerima pružaju čitav set alata neophodnih za strateško pozicioniranje firme.

Šta korisnici kažu o TotalObserver‑u?

Predefinisane verzije softvera po industrijama zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

Ako želite povezivanje sa drugim softverom ili opremom, implementaciju procesa na Vama karakterističan način, mi smo spremni da izađemo u susret Vašim zahtevima.

Pozovite za konsultacije

Kako možemo da Vam pomognemo?

7 + 5 =

Zaštićeno sa reCAPTCHA. Primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja.