chk-circle adm adr ast ast-top ath bank bdg ben ca cat cc chl cnf com contract credit-note crm debit-note dsh ea em etpl exp exr fcte fcte-type female folder folder-favorites folder-private folder-public folder-search folder-shared folder-smart folder-tag formul fs-app fs-archive fs-audio fs-avi fs-doc fs-dwg fs-file fs-html fs-image fs-jpg fs-link fs-mp3 fs-mp4 fs-pdf fs-png fs-ppt fs-rtf fs-spreadsheet fs-svg fs-tif fs-txt fs-vector fs-video fs-wiki fs-xls fxd hp ic inc inr interest interim invoice invoice-adv invoice-pro ks lib lng ma male map mb me ms msg msr ntfl nws oca ods-sla offer org pi pin pln prc prf prj prl pyi qu rcp rem req rfrq rgm rpt rpt-con rpt-exp rpt-expp rpt-inc rpt-req rpt-rfrq rpt-rpt rpt-sta rpt-whs rpt-wo scr spare-1 spare-2 spare-3 spare-4 sta stop support tmpl to to-color trn tsk unt usr wd wdg wha whs wo wrl
DDOR upravlja imovinom pomoću TotalObservera

Osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad je uz pomoć softvera TotalObserver poboljšala analitiku korišćenja imovine, povezala pravnu službu i knjigovodstvo i ubrzala naplatu rente.

DDOR Novi Sad je kompanija koja je osnovana 1945. godine i spada u jednu od vodećih osiguravajućih kuća na ovim prostorima. Od januara 2008. godine je članica grupacije “Fondiaria SAI”, jedne od vodećih kompanija u oblasti osiguranja u Italiji. Nakon 2012. godine grupacija Unipol Gruppo Finanziario preuzima “Fondiariu SAI”, i sve kompanije u okviru nje, u koje spada i “DDOR Novi Sad”. Usluge kompanije “DDOR Novi Sad” dostupne su po čitavoj Srbiji, koje su raspodeljene na osam regiona, sa više od 100 prodajnih mesta.

=
Izazov
Velike kompanije kao što je “DDOR Novi Sad” imaju poteškoće u pogledu uspostavljanja analitike na celokupnoj imovini.
R
Rešenje
TotalObserver je pomogao različitim direkcijama da međusobno razmenjuju podatke na standardan način, tako što je automatizovao ceo proces praćenja korišćenja imovine. Realizovan je registar objekata i vozila sa svim atributima koji su bili potrebni kako bi se detaljno unela imovina koju ova kompanija poseduje i čije podatke želi da prati. Atributi na imovini omogućavaju precizno praćenje i dodatne analize neophodne za operativno i strateško vođenje firme.
=
Izazov
Finansijski izveštaji koji su potrebni u svakom momentu menadžmentu nisu bili lako dostupni. Nedovoljna povezanost različitih direkcija i ručno vezivanje i raspodela troškova za imovinu je usporavalo celokupni poslovni proces.
R
Rešenje
Za geografski razuđeno poslovanje kao u slučaju DDOR-a, postoji potreba za evidencijom nekretnina koje su u vlasništvu, suvlasništvu i nekretnina gde je firma zakupac. Softver u ovom slučaju služi kao alat kojim će se ovakva evidencija olakšati i nakon čega će se lakše pratiti korišćenje imovine. Podaci koje softver nudi su struktuirani i prate analitiku do potrebnog nivoa detaljnosti. Totalobserver je povezao direkciju logistike i upravljanja objektima sa računovodstvom kako bi se fakturisanje i praćenje naplate ubrzalo. Kada bi ulazni računi stigli u računovodstvo, više se ne bi unosili ukupni troškovi za imovinu, nego bi se ukupan trošak podelio na pripadajuće krajnje korisnike imovine. Na ovaj način se smanjila mogućnost greške i povećala se ažurnost podataka na osnovu kojih možemo sa sigurnošću da pravimo predikcije poslovanja i pratimo analitiku registra imovine. Nakon par godina rada, realizovan je projekat povezivanja TotalObservera sa SAP softverom kako bi se dodatno automatizovao proces i izbeglo duplo unošenje podataka.
=
Izazov
Podaci koji su bili dostupni zaposlenima nisu obezbedili dovoljno informacija o objektima, niti je postojala njihova hijerarhija. Svaki vid predviđanja i kontrolinga sa ovakvim podacima je bio otežan. DDOR je bio primoran da učini promene u pogledu načina rada kako bi se prethodno opisani problemi prevazišli.
R
Rešenje
Zaposleni sada dobijaju dnevni email bilten sa detaljnim informacijama (isticanje ugovora o zakupu, isticanje garancija, promene na nekretninama, promene na vozilima, itd.). Automatizovano fakturisanje i praćenje naplate je omogućeno na osnovu unetih ugovora. Uspešna povezanost direkcija preko TotalObservera je pomogla i sektoru finanasija i računovodstva koja sada u svakom momentu mogu da dobiju namenske izveštaje i informacije koje su im neophodne za realizaciju njihovih aktivnosti. Na raspolaganje je stavljen čitav niz namenskih izveštaja koji daju veću analitiku registra imovine potrebne menadžerima i rukovodiocima pomenutih sektora. Pod kontrolu je stavljeno i redovno i preventivno održavanje koji se sada sistemtski vode. Softver podseća zaposlene i eksterne izvođače na obavezne aktivnosti i omogućuje praćenje realizacije. U svakom momentu je na raspolaganju kalendar redovnog i preventivnog održavanja na osnovu koga može da se planira poslovanje.

Rezultat

Nakon više od 8 godina zajedničkog rada sa DDOR-om, uspeli smo da kroz iterativan razvoj pokrijemo kompletan proces poslovanja vezan za property i facility management. Kroz naše rešenje su povezane različite direkcije koje sada kroz automatizovanu proceduru, lako i brzo rešavaju različite informacione zahteve ove organizacije.

Predefinisane verzije softvera po industrijama zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

Ako želite povezivanje sa drugim softverom ili opremom, implementaciju procesa na Vama karakterističan način, mi smo spremni da izađemo u susret Vašim zahtevima.

Pozovite za konsultacije

Kako možemo da Vam pomognemo?

10 + 13 =

Zaštićeno sa reCAPTCHA. Primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja.