chk-circle adm adr ast ast-top ath bank bdg ben ca cat cc chl cnf com contract credit-note crm debit-note dsh ea em etpl exp exr fcte fcte-type female folder folder-favorites folder-private folder-public folder-search folder-shared folder-smart folder-tag formul fs-app fs-archive fs-audio fs-avi fs-doc fs-dwg fs-file fs-html fs-image fs-jpg fs-link fs-mp3 fs-mp4 fs-pdf fs-png fs-ppt fs-rtf fs-spreadsheet fs-svg fs-tif fs-txt fs-vector fs-video fs-wiki fs-xls fxd hp ic inc inr interest interim invoice invoice-adv invoice-pro ks lib lng ma male map mb me ms msg msr ntfl nws oca ods-sla offer org pi pin pln prc prf prj prl pyi qu rcp rem req rfrq rgm rpt rpt-con rpt-exp rpt-expp rpt-inc rpt-req rpt-rfrq rpt-rpt rpt-sta rpt-whs rpt-wo scr spare-1 spare-2 spare-3 spare-4 sta stop support tmpl to to-color trn tsk unt usr wd wdg wha whs wo wrl
Raiffeisen banka prati troškove po filijalama uz pomoć TotalObservera

Raiffeisen banka je značajno olakšala planiranje i upravljanje troškovima od kada uz TotalObserver može da locira svaki trošak po filijali i osnovnom sredstvu. Softver TotalObserver je omogućio evidentiranje svih osnovnih sredstava banke i praćenje podataka o njima.

Raiffeisen banka a.d. Beograd je jedna od vodećih banaka u Srbiji po svim najvažnijim kriterijumima. Svoje poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, kao prva domaća banka u stoprocentnom stranom vlasništvu. Ova banka posluje u okviru grupacije Raiffeisen Bank International, jedne od najvećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi. Mreža Raiffeisen banke pokriva 86 poslovnica širom Srbije, u njoj radi preko 1.500 zaposlenih, a kapital banke iznosi gotovo pola milijarde evra.

=
Izazov

Raiffeisen banka je imala poteškoće sa evidencijom velikog broja filijala, opreme i osnovnih sredstava kojima raspolaže. Praćenje podataka o tome gde se osnovno sredstvo nalazi i ko ga koristi, bez softvera, bilo je značajno teže kontrolisati.

R
Rešenje

Pomoću softvera TotalObserver je omogućeno kvalitetno i efikasno evidentiranje sredstava, praćenje njihovog stanja i realizacija brojnih ispostavljenih zahteva za imovinu banke. Kreiran je registar objekata koji sadrži imovinu po lokacijama i potrebnim atributima koji su neophodni kako bi se unela imovina koju banka poseduje i čije podatke želi da prati. Atributi na imovini omogućavaju precizno praćenje i dodatne analize koje su neophodne za operativno i strateško upravljanje bankom.

=
Izazov

Sistemi sa strogo definisanim procedurama i najvišim stepenom zaštite i kontrole kakvi su prisutni kod bankarskih sistema su otežali prikupljanje podataka za analiziranje poslovanja banke od strane zaposlenih.

R
Rešenje

Integrisanjem softvera TotalObserver jasno je definisana i locirana kompletna imovina banke, značajno su olakšani procesi organizacije i kontrole održavanja. Unapređen je kvalitet praćenja procesa upravljanja imovinom i smanjena je mogućnost greške pri radu. Evidencija celokupne imovine sa potrebnim atributima u registru imovine je omogućila ažurnosti podataka i dostupnosti potrebnih informacija. TotalObserver sada olakšava zaposlenima da na jednostavan način mogu da evidentiraju podatke o imovini i da prate njeno korišćenje. Na osnovu tih podataka je moguće vršiti razne analize i predikcije.

=
Izazov

Kreiranje analiza i predikacija kod Raiffeisen banke je bilo otežano zbog velike dislociranosti podataka. Formiranje plana redovnog održavanja imovine banke je bilo nemoguće zbog nepovezanosti lokacija imovine i osnovnih sredstava.

R
Rešenje

Softver je omogućio lociranje troškova po svakoj filijali i osnovom sredstvu, što značajno olakšava planiranje i upravljanje troškovima. Ovaj način rada se mogao sprovesti pošto je prethodno napravljena hijerarhija registra objekata. TotalObserver daje mogućnost kreiranja izveštaja koji su dostupni u realnom vremenu čime se unapređuje efikasnost u sprovođenju svakodnevnih obaveza. Danas zaposleni dobijaju dnevne biltene na email, čime se korisnici fokusiraju na svoje aktivnosti. Menadžeri imaju potrebne informacije za upravljanje i donošenje operativnih odluka. Obaveštenja koja stižu zaposlenima ih podsećaju na termine redovnog održavanja imovine. Zaposleni imaju uvid u kalendar redovnog održavanja na osnovu čega se može napraviti plan održavanja imovine banke.

Rezultat

Uvođenjem TotalObservera u Raiffeisen banku stavljeni su pod kontrolu procesi održavanja, formalizovana komunikacija, uveden sistem obaveštenja i dnevni bilten, čime se korisnici fokusiraju na svoje aktivnosti. Menadžmentu Raiffeisen banke je stavljen na raspolaganje set izveštaja generisanih po ključnim indikatorima, na osnovu čega se značajno smanjilo vreme za njihovo kreiranje. Na osnovu takve analitike omogućeno je donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. Rukovodstvo banke posebno je bilo zainteresovano za praćenje troškova po cost-centrima i lociranje filijala sa najvećim troškovima.

Integrisanjem aplikacije TotalObserver jasno je definisana i locirana kompletna imovina banke, značajno su olakšani procesi organizacije i kontrole održavanja, unapređen kvalitet praćenja realizacije i kontakt sa vendorima. Troškovi po svakoj filijali i osnovnom sredstvu su locirani, što značajno olakšava planiranje i upravljanje troškovima.

Izveštaji su dostupni u realnom vremenu čime se unapređuje efikasnost u sprovođenju svakodnevnih obaveza.

Sanja Gnjatović

Raiffeisen banka

Predefinisane verzije softvera po industrijama zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

Ako želite povezivanje sa drugim softverom ili opremom, implementaciju procesa na Vama karakterističan način, mi smo spremni da izađemo u susret Vašim zahtevima.

Pozovite za konsultacije

Kako možemo da Vam pomognemo?

10 + 11 =

Zaštićeno sa reCAPTCHA. Primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja.