chk-circle adm adr ast ast-top ath bank bdg ben ca cat cc chl cnf com contract credit-note crm debit-note dsh ea em etpl exp exr fcte fcte-type female folder folder-favorites folder-private folder-public folder-search folder-shared folder-smart folder-tag formul fs-app fs-archive fs-audio fs-avi fs-doc fs-dwg fs-file fs-html fs-image fs-jpg fs-link fs-mp3 fs-mp4 fs-pdf fs-png fs-ppt fs-rtf fs-spreadsheet fs-svg fs-tif fs-txt fs-vector fs-video fs-wiki fs-xls fxd hp ic inc inr interest interim invoice invoice-adv invoice-pro ks lib lng ma male map mb me ms msg msr ntfl nws oca ods-sla offer org pi pin pln prc prf prj prl pyi qu rcp rem req rfrq rgm rpt rpt-con rpt-exp rpt-expp rpt-inc rpt-req rpt-rfrq rpt-rpt rpt-sta rpt-whs rpt-wo scr spare-1 spare-2 spare-3 spare-4 sta stop support tmpl to to-color trn tsk unt usr wd wdg wha whs wo wrl
Logo white
Popis imovine pod kontrolom

TotalObserver i Saveti&Znanje su pokazali kako svako može da uradi inventar

U Srbiji pravna lica i preduzetnici, uključujući i javna preduzeća, kulturne i obrazovne institucije imaju obavezu obavljanja popisa. Popis se često zove i inventar. Popisom se usaglašava stvarno stanje imovine sa onim stanjem koje se nalazi u poslovnim knjigama. Za velik broj organizacija je popis obaveza i muka, a za one koji brinu o svojoj imovini je deo kontrole promena na imovini.

Poseban izazov u popisu je razuđena imovina koja lako menja mesto. IT oprema, stolovi, radne stolice, slike, alatne mašine, itd. su primeri imovine za koju se može očekivati da je promenila mesto između dva popisa imovine. Drugi izazov je tehnički i svodi se na to kako prepoznati imovinu i kako je markirati tako da se lako pronađe u popisnim listama.

Rezultat

Uvođenjem TOPI rešenja skraćujete vreme potrebno da se popis završi, dobijate preciznije podatke o imovini i oslobađate vreme svojih zaposlenih za kreativnije poslove.

t
Kako se izvodi popis?

Za popis je neophodno da instalirate mobilnu aplikaciju TOPI na bilo kom telefonu sa Android ili iOS operativnim sistemom. Pre nego počnete da koristite rešenje neophodno je da se prijavite na servis svojim korisničkim imenom i šifrom. Po prijavi birate popisnu listu i započinjete popis. Imovinu možete popisivati skeniranjem QR koda ili direktnim unosom koda.

t
Odakle popisna lista?

Za prvi popis neophodno je da u rešenje unesete svoju imovinu.

Ili nam dostavite popunjen excel obrazac sa spiskom imovine, a mi ćemo ga uvesti u TotalObserver. Nakon toga možete da kreirate popisnu listu.

t
Kako obeležavamo imovinu?

Kada potpišete ugovor za servis dobićete i nalepnice za markiranje imovine. Svaka nalepnica sadrži jednan QR kod i njegovu odgovarajuću šifru. Pri prvom popisu ćete na svaku imovinu za koju to ima smisla zalepiti po jednu nalepnicu i povezati je sa imovinom i u rešenju.

t
Zašto QR kod, a ne barkod?

Suštinski, markiranje imovne može da se uradi na oba načina. Ipak, QR kod nekoliko bitnih prednosti:

  • Manje je osetljiv na oštećenja.
  • Može da sadrži više informacija od barkoda.
  • QR kodovi su postali uobičajeni u proteklim godinama pa je skener za njih postao sastavni deo svakog pametnog telefona.

TOPI koristi sve ove prednosti.

t
Kako se štampaju kodovi?

O ovome ne morate da brinete. Pripremu za štampu i štampu nalepnica ćemo uraditi mi. Vaše je da nalepnice nalepite na imovinu koju želite da markirate i da je aktivirate skeniranjem koda ili unosom šifre ispisane ispod koda u TOPI aplikaciju.

Predefinisane verzije softvera po industrijama zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

Ako želite povezivanje sa drugim softverom ili opremom, implementaciju procesa na Vama karakterističan način, mi smo spremni da izađemo u susret Vašim zahtevima.

Pozovite za konsultacije

Kako možemo da Vam pomognemo?

9 + 5 =

Zaštićeno sa reCAPTCHA. Primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja.